[Taller gratuït] Llibre d’artista : llibre-objecte, alternatiu i sonor

21, 27 i 29 d’abril 16 a 20h i 26 d’abril 18.30 a 21.30h

Taller gratuït. Caldrà abonar el cost del material extra.

 

El Taller té com a finalitat oferir les eines bàsiques, tant conceptuals com tècniques, per a realitzar un llibre d’artista personal. És un taller interdisciplinari en què es desenvoluparan tècniques especialitzades d’impressió gràfica, de gravació de so i noves tecnologies informàtiques aplicades a la realització d’un llibre objecte amb una seqüència narrativa on la característica primordial és la creació d’una obra artística.

De Barcelona a la Mar; de la Mar a Barcelona aquest és el tema que es proposa treballar: la memòria de la ciutat de Barcelona relacionada amb la mar, tant la memòria visual com la sonora on els enregistraments voldran ser una partitura sonora de l’espai. Utilitzarem tècniques com la transferència, el dibuix, el collage, la fotografia i el frotage sobre paper per a l’elaboració del llibre. El treball de camp seran els enregistraments sonors que es realitzaran als barris de Sant Pere, Santa Caterina i La Ribera.

Proposem fer un llibre d’artista, llibre objecte i alternatiu  diferent dels habituals perquè aquest serà plàstic però també sonor, és a dir, el propi disseny  inclourà mecanismes de reproducció dels paisatges sonors enregistrats. 

La proposta és oberta a tothom però especialment si tens interès en fer un treball creatiu i alhora d’investigació al voltant de recuperar la memòria visual i sonora de la relació de Barcelona amb la Mar.

Professorat:

Daniel Manzano  : Facultat d’Arts i Disseny – FAD / Universitat Nacional Autònoma de Mèxic (UNAM

Josep Cerdà : Facultat de Belles Arts, Universitat de Barcelona.

Col·lectiu RE(C)organize : Universitat Estadual Paulista “Julio de Mesquita Filho” – UNESP, São Paulo, Brasil

 

Que cal saber?

Taller gratuït. Caldrà abonar el cost del material extra : llista orientativa de materials AQUÍ

El primer dia de classe es tractarà aquest tema amb tot el grup.

 

Com pots participar?

Per participar enviar una breu carta de motivació o currículumlibrodeartista2016@gmail.com 

 

interior llibre artista conventagusti

×