Suzanne Ciani

Suzanne Ciani (Boston 1946)

Pianista, compositora i productora, pionera de la música electrònica i el disseny de so.

Suzanne va sentir interès per la música des de la infància, especialment per la clàssica, que va descobrir a través de la seva mare.

Es va formar en música clàssica a Wellesley College, a Massachusetts, i va tenir el seu primer contacte amb la tecnologia en una visita al MIT (Institut Tecnològic de Massachusetts). Posteriorment, va obtenir un màster en composició musical a la Universitat de Berkeley, on va conèixer i col·laborar amb tres dels fundadors de la música electrònica: John Chowning, Max Matthews i Don Buchla.

Suzanne es va enamorar de la capacitat de produir música amb una màquina, es va convertir en una devota dels sintetitzadors i va investigar les seves possibilitats durant quasi dues dècades. Durant els anys 80 i 90, amb la seva empresa Ciani-Music Inc., va ser líder en el camp del disseny de so per a publicitat i cinema, va treballar per Coca-Cola, General Electric o Atari entre d’altres.

Més enllà de la música incidental, la seva obra discogràfica es mou en el terreny del “New Age” un gènere de música ambiental d’espiritualitat i romanticisme. En aquest àmbit va popularitzar una electrònica amable conjuntament amb alguns treballs més propers a la clàssica en format de piano solo. Aquest èxit la va portar a estar nominada als Grammy i als Globos d’Or en diverses ocasions i a viatjar pels cinc continents. Des dels anys 90 dirigeix la seva pròpia discogràfica “Seventh Wave”.

La seva obra inèdita als anys 70 creada amb el sintetitzador Buchla ha estat recuperada per segells com Finder Keepers. Aquest bagatge en l’electrònica modular l’ha portat de nou a diversos escenaris com Sónar i a treballar noves creacions al costat de joves figures com Kaytlin Aurelia Smith.

[bandcamp width=630 height=208 album=1001780309 size=large bgcol=ffffff linkcol=0687f5 artwork=small track=870595071]

Recentment, s’ha realitzat el documental  A Live In a Waves on es repassa tota la seva trajectòria en la creació electrònica.

Visita el web de Suzanne Ciani

sevwave.com


Enllaços d’interès:

Red Bull Music Academy

redbull.com/es-es/5-cosas-que-deberias-saber-sobre-suzanne-ciani

Segell Finder keepers

finderskeepersrecords.com/shop/suzanne-ciani-buchla-concerts-1975/

Sunergy: peça realitzada amb sintetitzadors Buchla :  Suzanne Ciani & Kaitlyn Aurelia Smith

youtube.com/watch?v=j5Xaw5r43n0 

Categoria: Pioners
×