Instal·lacions: Recorreguts Sonors 2022

Accions i Mutacions Sonores
22 al 26 de novembre de 2022

CC Convent de Sant Agustí
Capelles del Convent
Activitats obertes i gratuïtes

19 h : Inauguració de les Instal·lacions sonores interactives a les Capelles del Convent de Sant Agustí. Les instal·lacions, fruit d’una convocatòria oberta, es podran visitar del 22 al 26 de novembre de 18 a 21h.

La convocatòria per a instal·lacions a Recorreguts Sonors 2022 proposava les cures com una temàtica d’interès, que convidava a artistes a aportar la seva mirada sobre aquesta qüestió central a les nostres vides, i en especial amb la pandèmia.
Fruit d’aquesta crida podrem gaudir de sis projectes a les capelles del convent, oferint-nos la seva perspectiva de les micro-interaccions socials de la vida quotidiana i altres temàtiques per a reflexionar, mitjançant el so.

Detall de les instal·lacions:

LoopRoom Nº6 de Laura de Díaz

Una composició sonora interactiva que parteix de la descomposició d’una cinta de casset generant diferents loops -prèviament treballats de forma artesanal- per crear així un mantra sonor al gust de l’usuari.



Ungòlian d’Arnau Casanoves

Una màquina mutable que ens permet convertir les imatges en sons processats per un sintetitzador. Enmig d’una realitat sorollosa visualment i sonora, la pausa i la proximitat són valors que estan en crisi.



Can you play my heartbeat? d’Angelo Citta/daylikecolor

La instal·lació permet que els espectadors interactuïn entre ells o en solitari generant sons únics inspirats en els sons de la natura i de sintetitzadors processats amb efectes sonors.



El bosque corrompido de Kazumi Fujita i Daniel Clegg

Allò que originalment era un objecte és transformat per una persona i es converteix en una altre objecte amb el temps o per l’enorme força de la natura, i segueix tenint “vida”.



#MillenialRevolution del Col·lectiu NFT (Non Futured Theatre)

L’espai sonor agafa el rol d’audioguia permetent-nos transitar entre allò que veiem i la paraula crítica, irònica i punyent. És aquesta paraula la que ens permetrà establir la dramatúrgia visual de tot el dispositiu. Una postal visual.



Cotidiano de Gabriel Millán

“Cotidiano” és una instal·lació sonora on es disposa en una taula una sèrie d’objectes quotidians (culleres, tapes d’olles, etc.) i es proposa a les visitants a moure els objectes generant so a través del frac amb la superfície de la taula.

×