Recorreguts Sonors : Accions i Mutacions Sonores : Segona Edició

Del 19 al 23 de novembre de 2013 el CC Convent de Sant Agustí organitza la segona edició de Recorreguts Sonors: Accions i mutacions sonores. Un cicle que pretén reunir una constel·lació de creadors que des de diverses perspectives i amb una mirada contemporània utilitzin el so com a mitjà d’expressió.

En aquesta edició hem volgut posar l’èmfasi en l’acostament del so amb la paraula i la veu, especialment en aquelles propostes de directes. Tindrem la presència de Bradien + Eduard Escoffet que ens presentaran el seu treball situat entre l’electrònica i la poesia; Eli Gras & Truna que ens oferiran un concert amb objectes inventats i instruments tradicionals manipulats de la seva “Ferreteria Conceptual”; Rayo-60, un projecte d’Ander Agudo que presenta en el marc d’aquest cicle “Compases de Espera”: una música amb textures que s’entrellacen i et conviden a viatjar pel teu propi univers; That Crooner from Nowhere ens sorprendrà amb el seu especial beatboxing i samplers vocals.

Les Capelles del Convent de Sant Agustí acolliran des de dimarts 19 de novembre instal·lacions artístiques que han estat seleccionades després d’una convocatòria oberta. Els projectes són el resultat d’un procés de treball col·laboratiu dels artistes participants tutoritzats per un equip de professionals vinculats al Convent de Sant Agustí.

Recorreguts Sonors comptarà també amb la projecció de dos documentals: 48 HZ Interferencias Sonoras de Luis Fernandes, un assaig sobre l’art de l’experimentació sonora; i Espacio Libre d’Anna Vidal, un treball que presenta diversos espais creatius de Barcelona i alguns dels seus protagonistes.

A més comptarem amb les accions sonores de Sabina Simon i Luiz Simoes. El primer dels casos la pedra del claustre connectarà a través del so el subsól i el sobresól. La segona acció és un diàleg entre un contrabaix i un violoncel, construits en un hipotètic futur, que ens oferiran nous horitzons sonors.

Finalment també tenim un espai de creativitat generada pels més petits. Els infants del Casal Diari del Convent de Sant Agustí ens presentaran els coneixements que han adquirit del taller que setmanalment han desenvolupat durant el darrer trimestre de 2013 amb la construcció d’una “reactable”. En un format de taller obert podrem gaudir de la seva experiència en una activitat que pretén fomentar la curiositat i la creativitat dels infants vers la tecnologia.

Recorreguts Sonors és en definitiva un projecte eclèctic, ple de matisos que busca endinsar-nos en diferents formes de tractar el so, d’experimentar-lo. Com va apuntar John Shepherd en el seu llibre Music as Cultural Text (1993) “El sonido –a diferencia de la visión, que se asimila exclusivamente mediante el cerebro- es el único medio de comunicación esencial que vibra de forma activa dentro del cuerpo.”

Dossier complet del cicle Aquí.

×