Recorreguts Sonors: Accions i Mutacions Sonores 2024

Diversos espais del CC Convent Sant Agustí
Del 18 al 23 de novembre
Activitats obertes i gratuïtes

[Xerrada / Debat] L’art com a resistència
Dilluns 18, 19:30h
Sala Noble

En aquest acte inaugural dels Recorreguts, proposem una taula rodona al voltant d’una qüestió que ens sobrevola: pot ser l’experiència artística un acte de resistència? Pot ser l’obra -com es crea, com es rep- un lloc d’obertura i desterritorialització del nostre pensament? Seguint l’empremta de Gilles Deleuze, obrim el debat de com fer de la pràctica artística un aconteixement que ens permeti imaginar -i viure!- noves i diferents realitats socials, polítiques i tecnològiques. Amb Efraín Foglia, Gabriela Berti, Irma Marco i Jose Manuel Bobadilla, tots quatre activistes que treballen els vincles entre l’art sonor, la creació digital i la transformació social.


[Exposició] Instal·lacions sonores interactives
Dimarts 19, 19h inauguració

Exposades a Capelles fins el 23 de novembre

Enguany, les instal·lacions dels Recorreguts responen a una temàtica urgent: la crisi climàtica i la degradació ambiental que aboquen la humanitat i el mateix planeta vers un futur incert. L’atzucac on estem instal·lats ha de comportar un replantejament del projecte de la modernitat que habitem, pel qual Humanitat i Natura viuen en un continu conflicte. El progressiu domini de l’una sobre l’altra, ha desembocat també en una pèrdua d’aquells vincles pels quals tots dos es comprenien plegades. És possible establir uns nous llaços enfront aquesta disgregació? Qüestions com la sostenibilitat, la biodiversitat o la conservació són les que plantegen les instal·lacions sonores d’aquest Recorreguts 2024.
Hi participen:
– 19, del Col·lectiu Autonoise
– LA MEGAPHON@SOS.ORG, de Teresa Sil, Jan Ibáñez i Àlex Gonzalez
– VIDEOWALL 03, de Mykietiw Balado
– DATA PRECIPITATION BARCELONA, de Josecarlos Flores
– DATA B. PUERTO POLLENSA, del Colectivo NFT (Non Futured Theatre)
– BUTOH SCI-FI, d’Osvaldo Cibils i Colectivo Másai Autónomo
– ¿A QUÉ SUENAN LAS NUBES?, de Gerard Boyer, Tim Cowlishaw, Rebecca A. Peters i Óscar González


[Concert] Experiri Ensemble
Dimarts 19, 19:30h

Sala Noble

Experiri Ensemble neix a partir del taller d’improvisació musical col·lectiva dut a terme al Convent durant el primer  trimestre de 2024. Durant aquelles sessions dirigides per Mike Cooper i Cristian Subirà (aka Jason Kolàr) es van plantejar les idees motrius del projecte: promoure la intergeneracionalitat, l’empatia, la diversitat, l’espontaneïtat, la impresivilitat… tot plegat per defugir la producció i l’escolta de la música sotmesa a les lògiques del consum pròpies del realisme capitalista on subsistim.

Creació col·lectiva, no-músics, instruments-altres, anti-espectacle… són algunes de les premises d’aquesta formació compromesa, activista, singular i irrepetible. Els participants d’enguany sortiran del taller de música experimental (6/11) que imparteixen María Santos i Corrado Scanavino.

[Concert] Jony Linn
Dimecres 20, 20h

Sala Noble

Jony Linn és el pseudònim del set de so experimental format per Mercè Jara Muns (set electroacústic fet amb instruments/objectes de porcellana) i Roberto Contador (guitarra, pedals i amplificador). La seva posada en escena -ells al centre d’una circumferència de públic- busca la projecció del so en diverses direccions.

Les ressonàncies que provoquen els instruments de ceràmica, les senyals manipulades de la guitarra elèctrica i la singularitat reverberant de la sala Noble, conformen una exploració electroacústica per uns paisatges travessats per tensions molt diverses.

[Concert] Fragments accumulate: Hiroko Komiya & Chris H. Lynn
Dijous 21, 20h

Sala Noble

Fragments accumulate és un concert audiovisual interpretat per l’artista sonora Hiroko Komiya (veus, objectes, arpa de falda, cítara…) i l’autor cinematogràfic i sonor Chris H. Lynn (objectes, gravacions de camp, piano, manipulació d’imatges digitals i en Super 8). La parella artística ha treballat en diversos projectes que ja apunten el que podrem veure/sentir en aquesta sessió dels Recorreguts.

Exploracions per paisatges sonors on es conjuren la memòria, la contemplació i la poesia. Una actuació per on transiten sonoritats orgàniques -els objectes percutits, la veu recitadora, el piano…- i la puixança que en resulta de les ressonàncies que busquen, manipulen i transformen Komiya i Lynn.

[Concert audiovisual] Àgape
Divendres 22, 20h

Sala Noble

Àgape és un àpat entre amics, un encontre de germanor. Raúl Costafreda (síntesi analògica i guitarra) i Aurora Gasull (imatge de síntesi a temps real) proposen un aconteixement sinestèsic entre sons, sabors i imatges, entre oïda, vista i paladar. Ens volen convidar a un menú de quatre plats: uns entrants per despertar els sentits, un primer per perdre’s lentament per sabors inexplorats, un segon amb ingredients urbanites i un postre dels que conviden a aixecar-se i sortir de festa.

[Concert] AMSIA
Divendres 22, 21h

Sala Noble

AMSIA és un projecte d’electrònica-altra amb gairebé tres dècades de vida a l’esquena. Fill de l’escena experimental basca, ve a Recorreguts a presentar Estrategias para el baile (Discordian records, 2024).

Un passeig entre collages sonors extrets de samplers i llibreries digitals d’antics dispositius dels anys noranta (Akai, E-mu, Yamaha, Roland…) i altres manipulacions electroacústiques que juguen a combinar l’error i el caos, el soroll i els borborigmes d’una impossible digestió d’una màquina patafísica… sempre a la recerca d’una bellesa-altra.

[Concert audiovisual] SPELL: Serafín Álvarez i Roc Jiménez de Cisneros
Dissabte 23, 20h

Sala Noble

SPELL és una performance audiovisual ideada per l’artista visual Serafín Álvarez i el músic electrònic Roc Jiménez. A l’utopos màgic i lisèrgic al què ens conviden a entrar, es despleguen unes xarxes d’objectes-actors que xoquen, es combinen i muten per esdevenir altres coses al ritme entretallat d’una improbable dance music.

Aquests objectes -que si un llapis, un martell, un tauró, un cor bategant…- perden la seva identitat original per confondre’ns i alhora meravellar-nos… com aquells encontres fortuïts de Lautréamont però defivitivament en un altre món: el de la virtualitat digital.

[Concert] THE PISCOLABIS EXPERIENCE, de Golden Bug
Dissabte 23, 21h

Sala Noble

Golden Bug, àlies del músic francès Antoine Harispuru, ve a mostrar The Piscolabis Experience, una reinterpretació en viu dels seus àlbums Piscolabis I i II. L’acompanyen en aquest recorregut per la fusió electrònica, la psicodelia i el dub digital, la DJ i productora Vega Voga, el multiinstrumentista Pablo Volt i el músic electrònic Max Blum. Música extrovertida com d’una boîte espacial per un final de festa. Pel final de Recorreguts Sonors 2024.

×