Pioneres de l’escena electrònica a Barcelona amb Ameba BCN

11 de març de 18 a 21h
Sala Noble

Sessió i Taula rodona
Entrada oberta

La nostra ciutat compta amb un llarg recorregut en el camp de la música electrònica, i els seus carrers, sales, antres i tuguris van viure la gènesi d’un gènere que a poc a poc s’ha anat diversificant i expandint, i ja fa anys que no és sinònim d’underground i nocturnitat. El pròxim 11 de març, dins del marc de les activitats amb temàtica del 8M, tindrem el privilegi d’escoltar tres veus protagonistes de l’escena als anys 80 i 90. Un testimoniatge únic amb les qui foren dones pioneres en el camp de l’electrònica barcelonina.

Elena Corchero (Dj Pebbles)

Per una banda tenim a Rosita Rip, Dj resident de la primera época de l’Otto Zutz, uns dels primers locals en apropar-se a la cultura de club d’uns anys després. Actualment és responsable de la Pioneer DJ Kids, programa de tallers musicals enfocats als nens.

Elena Corchero va ser un cas de Dj diferent al de Rosita. De les primeres Djs en ser contractada a diferents festes i locals per la seva maleta plena de post punk, EBM i altres sonoritats fosques de l’época.

Esther Hernanz va estar darrere de la botiga Verdes Records amb el seu marit Javier Verdes, una de les referències en matèria de discos d’importació a començaments dels 90. Va tenir la brillant idea de portar marxandatge de discoteques valencianes a Barcelona.

Moderen la taula rodona, Emilia Celona (aka Omvra) i David Puente.

AMEBA (l’associació de música electrònica de barcelona) és una associació cultural establerta a la ciutat de barcelona que neix el desembre del 2014 com una entitat sense ànim de lucre per dur a terme diferents activitats culturals i formatives relacionades amb la música electrònica i la cultura del dj, promocionant i difonent la música electrònica creada a catalunya en totes les seves variants artístiques, recolzant especialment als artistes de la ciutat perquè barcelona sigui un referent de la música moderna.

La imatge d’aquest article és Elena Corchero, extret de l’article de David Puente a la revista Uhin. Llegiu-lo a aquest enllaç.

×