Concert de Peret Reyes al Zero3

En el Marc del Cicle Zero3 : Altaveu d’accions culturals amb la Biblioteca Bonnemaison

Divendres 5 de Juliol a les 20h
Peret Reyes
Al Claustre del Convent de Sant Agustí
Obert i gratuït

Peret Reyes és actualment el màxim exponent de la rumba catalana d’arrel, llegenda viva de la Rumba Catalana en majúscules. És germà de Ramon Reyes ‘Ramonet’ i fillol de Peret ‘El Rei de la Rumba’ Pubill Calaf. Amb onze anys, va iniciar el seu camí professional amb Los Amaya i a finals dels anys 60 va entrar a formar part de la parella oficial de palmeros de Peret. Al costat del gran Peret, va recórrer el planeta popularitzant la rumba catalana durant la dècada dels 70 i 80; d’Eurovisió 1974 a Brighton fins als Jocs Olímpics de Barcelona ’92.

A principis dels 80 Peret Reyes funda el duo Chipen al costat de Johnny Tarradellas i publica Volao (Belter, 1984), Gitanos de Gresca (Horus, 1988), Jonnhy & Peret (Pdi, 1989) i Veritat (PDI Rumbasa, 1990), i col·labora amb Gato Pérez al disc Ten (Picap, 1988). També va fundar altres grups: Salsa Gitana al costat de Mayito Fernández, Estrelles de Gràcia a l’ombra de Gato Pérez, del que va ser col·laborador habitual, i Papawa, on va publicar dos discos Tiene La Llave (Nuevos Medios 2007) i Toca Madera (Ventilador 2010). Peret Reyes connecta amb l’audiència de forma immediata i crea una complicitat indispensable per al fluir de la rumba.

És un dels pioners en introduir de nou la taula com a instrument de percussió. Cop de Taula (Taller de Músics, 2012) prossegueix la tasca de recuperació de les autèntiques arrels de la rumba de Barcelona.

Categoria: Zero3
×