Manuscrit CYMK

Imatge gràfica del Centre Cívic Convent de Sant Agustí

imagen_expo-01_baja

Del 21 de gener al 6 de febrer a l’espai Vestíbul de Pl. Acadèmia.

Inauguració  : Dimecres 21 de gener a les 19.30h

Investigació, conceptualització i disseny: Ángela Muñoz i Lucrecia Conget 

 

Si us asseieu a casa, agafeu un àlbum familiar i repasseu les fotografies, sereu capaços de llegir històries i donar sentit als detalls sense haver vist una sola paraula. Aquesta exposició sobre la imatge gràfica del Convent us convida a reconstruir la vida dels darrers 15 anys del Convent, a llegir els missatges ocults en la seva imatge gràfica i a conèixer com s’ha apropat el centre cívic a vosaltres a través de la comunicació visual.

Tot el material imprès que ha passat per les vostres mans i que reconeixereu en aquest recorregut, s’ha dissenyat per informar-vos les activitats que donen vida al centre, però també per lliurar-vos uns missatges que van més enllà. En els elements gràfics, es reflecteix la identitat i visió pròpies del centre cívic i tot allò que el fa diferent dels altres.

Les imatges estan carregades d’informació. Darrere d’aquests Manuscrits CMYK està representada la història d’aquest lloc, la música i les noves tecnologies. Esteu en un lloc envoltat per parets que romanen en peus des del segle XIV, però on es fan activitats relacionades amb el món actual. Aquest particular contrast es el que dóna origen a la imatge gràfica: el “antic-contemporani” que, acompanyat de la música com a element central, donen sentit a aquesta història escrita en cian, magenta, yellow-groc i key-negre.

Print

Història, arquitectura i patrimoni

Els murs de pedra d’aquest Centre Cívic expliquen moltes coses. La història del Convent i la seva arquitectura han estat els elements protagonistes de la seva imatge gràfica des del seus inicis fins l’actualitat.

Identitat gràfica: entre l’antic i el contemporani

Les noves tecnologies vinculades al món contemporani i la innovació han estat presents al projecte del Convent des de fa molt anys. Aquest particular contrast “antic-contemporani”, és justament un dels primers conceptes identitaris que els dissenyadors han volgut mostrar.

Print

Recordar les “velles” tecnologies per donar sentit a les noves

Aquest rars objectes són instruments i artefactes sonors que van precedir molts dels quals avui són poderosos aparells tecnològics. La identitat gràfica del Centre Cívic a més de posar en joc l’antic amb el contemporani per recordar la història del Convent, també ho fa perquè reflexionem sobre la història de la tecnologia.

Més que un troç de paper imprès…

Des de l’any 2012 els dissenyadors van crear un cartell-fullet! Una idea genial que ens va permetre tenir un “dos en un”!  Amb la grandària de les imatges i jugant amb el color i el B/N, es va donar major protagonisme a les persones que amb la seva creativitat i dedicació han generat avanços tecnològics importants en l’àmbit audiovisual.

panel 12-13-14 mostra

Darrere de tot invent, hi ha una ment brillant

Darrere de tota invenció s’oculten personatges brillants i aquesta és la raó per la qual l’equip de disseny va donar rellevància als pioners. Des de Laurie Anderson a Alan Turing o de Daphne Oram a Eliane Radigue, amb Ada Byron o Bebe i Louis Barron.

Us convidem a visitar l’exposició i gaudir dels nombrosos detalls que amaguen els cartells i flyers de tots aquests anys.

personajes 2

 

Manuscrit CYMK

Del 21 de gener al 6 de febrer

Espai Vestíbul de Pl. Acadèmia.

 


Les imatges que il·lustren aquest post són composicions fetes a partir de dissenys de Julia Rubio, Susana Muns i Marc Martí

 

×

Post a Comment