Lluis Callejo i Creus

630x315_2

Lluís Callejo i Creus (Vilafranca del Penedès 1930, Barcelona 1987)

Compositor de música electroacústica català, un dels fundadors de Fundació Phonos, creador del Sintetitzador Stokos4.

Va estudiar enginyeria industrial a Barcelona, especialitzant-se en electrònica. Autodidacta en el camp de la composició musical, es va centrar en la direcció de formacions corals fins l’any 1955.

L’any 1968 coneix en Josep M. Mestres Quadreny, reprèn el seu interès per l’activitat musical i decideix posar els seus coneixements d’enginyeria electrònica al servei de la producció de sons electrònics. Mestres Quadreny es va convertir en el seu mestre en el camp de la música contemporània, concretament l’electroacústica.

L’any 1974, ells dos juntament amb Andrés Lewin-Richter, funden el Laboratori de Música Electroacústica Phonos. Callejo dissenya i construeix instruments per a la producció de so, per exemple el sintetitzador de sons aleatoris Stokos4, i escriu obres per a banda magnètica i instruments musicals.

Va ser professor de Teoria de la Informació i de Dinàmica de Sistemes a la UAB i a la Politècnica de Barcelona. Des de 1979, es va dedicar a la investigació en generació digital de so i composició assistida per ordinador al Laboratori Phonos.

A partir de 1982 va donar cursos d’informàtica musical i alhora presentà les seves obres a nombrosos festivals de música fins el 1986.

El Sintetitzador Stokos4 actualment forma part del patrimoni del Museu de la Música, podeu escoltar-lo en aquest enllaç. A través de l’APP StokosVirtual, desenvolupada per Albert Callejo (DimaVj), podràs tenir un petit Sintetitzador Virtual al teu dispositiu Android amb el que podràs improvisar les teves pròpies textures.

630x315_1

015_Esboç_PlacaSenseNom

(Esquemes de Lluis Callejo i Creus : més imatges aquí)

espai-blog

+Informació i recursos

Stokos, Cintas y Reactable : activitats en el context de Phonos 40 Anys de música electrónica en Barcelona.

Phonos 40 anys : Video

La Música Electroacústica en España : article d’Andrés Lewin Richter (1998)

espai-blog

Agraïments a la Fundació Phonos i a la Familía Callejo Amat.

Categoria: Pioners
×