[Instal·lació] Cera

Cera
Lloc: Convent de Sant Agustí (plaça de l’Acadèmia)
Dates: 15/03 – 17/06
Horaris: Dilluns – divendres, 9 – 22

Ens fa molta il·lusió començar el mes de març amb una col·laboració amb la Fundació Joan Miró. Acollim una de les 10 instal·lacions (intervencions artístiques) que paral·lelament al projecte Beehave passen a diferents espais de la ciutat.

El projecte Beehave, a cura de Martina Millà, que es fa ressò de l’interès dels artistes contemporanis per les abelles de la mel i el seu paper cabdal en l’equilibri del medi ambient. El projecte arrenca a la Fundació Joan Miró amb una exposició basada en instal·lacions immersives que conviden el visitant a connectar-se amb l’univers d’aquests insectes pol·linitzadors. A partir del 15 de març, Beehave traspassa els murs del museu amb l’objectiu d’activar un debat sobre la convivència entre humans i abelles a les ciutats.

La intervenció “Cera” de Joana Cera on col·labora amb el mestre cerer Toni Garcia per crear un ciri de cera verge que crema sense pausa durant els tres mesos que dura Beehave a Barcelona i que marca el pas del projecte i de la primavera. Recuperant, així, rituals ancestrals en què es vetllava la llum i honoràven també una substància tan especial com és la cera que produeixen les abelles de la mel.

×