[INSTAL·LACIÓ] Videojoc SOLA d’Agustina Isidori

[INSTAL·LACIÓ / VIDEOJOC]

Divendres 23 de novembre a les 18:00 h
SOLA
Videojoc immersiu d’Agustina Isidori
Sala Jac

El 25N es commemora el Dia Internacional per l’eliminació de la Violència vers les Dones. En aquest context, us presentem SOLA.

SOLA recrea l’experiència personal de caminar amb por a la nit en ciutats on la violència de gènere està constantment present en el dia a dia. Com se sent caminar amb el pes de la por sobre el cos?

Ens van ensenyar a caminar amb por, a témer del desconegut, a tenir extrema cura en caminar soles de nit. Com tornem a casa? Caminem, ens prenem un col·lectiu, un taxi? Triem el camí més curt o el més il·luminat? Avisem a algú que estem en camí perquè es preocupin si no arribem mai? Ens van dir que era nostra responsabilitat el no ser agredides, violades, matades. Els nostres cossos estan emmarcats en una estructura hetero-patriarcal, minada per un pensament capitalista on el cos-objecto és percebut com a explotable i d’un sol ús. Dins d’aquest mandat i estructura masclista, l’espai públic s’inscriu com aquell lloc on els nostres cossos són robats i posteriorment rebutjats com a escombraries. Quan parlem de feminicidi fa falta entendre que ens referim a l’última baula d’una cadena de violència naturalitzada que és contínua i periòdicament exercida sobre el cos: des de la violència verbal, la floreta de carrer fins a l’aplicació de maneres de tortura i execució sobre els nostres cossos.

SOLA experimenta amb i qüestiona el que comunament s’entén com un mitjà d’entreteniment: els videojocs. Prenent com a base el concepte de joc, SOLA es proposa com una eina per generar pensament crític i reflexió/acció entorn de la temàtica d’assetjament de carrer.

Agustina Isidori és una artista visual i investigadora Argentina. Partint d’una metodologia de Recerca-Creació, i mitjançant un enfocament interdisciplinari, la seva obra proposa una manera de generar coneixement a través de la recerca artística. Agustina explora la combinació de diferents mitjans amb la finalitat de generar plataformes de discussió sobre temes relacionats amb violència de gènere, especialment feminicidi en països de Llatinoamèrica, així com contextos de conflicte, dictadura i genocidi. El seu treball oscil·la entre la imatge fixa i la imatge en moviment, prenent eines del cinema, fotografia, video instal·lació i video jocs per qüestionar(se) les dificultats d’abordar un coneixement difícil.

Actualment viu i treballa a Montreal, Canada. Va estudiar Disseny d’Imatge i So a la Universitat de Buenos Aires. Agustina va completar un Postgrau en Art i Noves Tecnologies i un Màster en Disseny a la Universitat de Concòrdia a Montreal. Agustina ha exhibit la seva recerca i creació artística sobre violència de gènere en diversos àmbits artístics i acadèmics a Argentina, Veneçuela, Canada, Estats Units, Portugal, Àustria i Espanya, participa en residències d’art internacionals i actualment treballa com a investigadora en TAG – Technoculture, Art and Games.

×