Història del Convent: Transformació de l’edifici i Centre Cívic (1990 – 2022)

A principis dels 90 es produeixen grans canvis en l’estructura de l’edifici, recuperant restes del convent medieval que es van trobar darrere de la construcció de la caserna. L’any 1992 s’inaugura la peça de James Turrell “Deuce coop” amb motiu dels Jocs Olímpics a l’entrada del carrer comerç.

L’any 1995 es comença la rehabilitació de l’edifici per convertir-lo en Centre Cívic Sant Agustí, el qual s’inaugura l’any 1998. L’any 2000 se celebra la primera edició de la Mostra Sonora i Visual, projecte emblemàtic del Centre Cívic. Al 2008 té lloc la primera ampliació del centre cívic a la banda del carrer Tantarantana. Després, entre el 2009 i el 2010, s’inicia la rehabilitació d’elements històrics del Convent. Es recuperen les cinc capelles laterals que quedaven de l’església del segle XIV i es restaura també la portalada barroca del segle XVII, actual accés des de la plaça de l’Acadèmia. Al 2013 s’obre el servei del MakerConvent al centre cívic, un dels eixos vertebrals de l’activitat del centre cívic.

Al 2020, la pandèmia mundial de la Covid-19 impedeix la realització amb normalitat de les activitats dutes a terme al centre cívic. Moltes es van poder adaptar a l’espai virtual fins gairebé un any. Al 2021, poc a poc l’activitat del centre cívic va tornant a la normalitat.

Categoria: Patrimoni
×