[Exposicions] Llum tridimensional de Gerard Bassols

[EXPOSICIÓ]
“Llum tridimensional”
Obra de Gerard Bassols
Del 3 al 28 de juny
al Hall de Pl. Acadèmia

La tècnica “Wire-Mesh 3D Art” és completament original i única al món, ideada i desenvolupada pel propi Gerard Bassols. Tot va començar amb la realització que la reixeta metàl·lica és un material translúcid, i que superposant diverses capes de reixeta s’obtenen diferents graus de pas de la llum, diferents tonalitats de grisos.

L’alumini és lleuger i dura per sempre sense oxidar-se. Amb 5 capes de reixeta una darrera l’altra el fons blanc no es veu, en Gerard parteix d’un cos fosc i opac. Llavors retalla manualment cada capa amb uns alicates de tall de precisió, cada fil d’alumini és tallat un a un de manera completament manual. A mesura que retalla més material de les diferent capes, el to de gris es va aclarint, fins a veure’s el fons blanc si ha retallat les 5 capes de reixeta consecutives. És per tant una tècnica substractiva, que funciona a base de treure material, com per exemple també ho és la escultura en pedra en que es va traient material amb un martell i una escarpa (la pintura per contra és una tècnica aditiva, es treballa afegint pintura sobre el llenç blanc).

En Gerard Bassols i Teixidó va néixer a Barcelona el 27 de juny del 1966. Ja de petit li agradava dibuixar i les activitats manuals, mecàniques o d’enginyeria. Va estudiar automoció on va aprendre dibuix tècnic i la manipulació del metall i d’altres materials. No va ser però, fins l’any 2013 que va començar a investigar les possibilitats d’utilitzar reixeta romboidal metàl·lica amb finalitats artístiques, i va desenvolupar la seva tècnica única que ell anomena “Wire-Mesh 3D Art”, o art tridimensional amb reixeta. L’any 2014 va ser seleccionat per participar en la Ruta de l’Art de la ciutat Belga de Kortemark, a Flandes.

×