[EXPOSICIÓ] Porta oberta, Frontera tancada 

[EXPOSICIÓ]
Porta oberta/ Frontera tancada
La desesperant espera
Del 5 de desembre de 2018 a l’11 de gener de 2019 de desembre al Hall de Pl. Acadèmia
Inauguració : 12 de desembre a les 19:30
Organitza: Open Cultural Center.

Open Cultural Center ha organitzat una exposició fotogràfica que retrata la vida quotidiana en un camp de refugiats a Grècia.

“El campament està envoltat per una tanca d’uns 2 metres d’alçada, amb 4 portes que permeten l’accés. Aquestes portes sempre estan obertes, podem entrar i sortir quan ens vingui de gust, encara que no tenim un altre lloc on estar. Els militars no controlen si venim o ens anem, ja que estem legalment autoritzats a desplaçar-nos a qualsevol lloc de Grècia. Però aquesta llibertat no et converteix en un ciutadà com qualsevol altre; no tenim cap document legal ni permisos de treball i tot té un cost … Dia rere dia, la tanca ens recorda la nostra situació. Podem abandonar el campament, però no tenim a on anar ni un mitjà per fer-ho; fem cua fins a la dutxa; esperem trucades de familiars; esperar de les notícies de la guerra; esperar que arribi la data per buscar asil; esperar al refugi … Esperem que les coses canviïn “.

Aquesta exposició fotogràfica comença amb aquestes paraules d’un dels refugiats situats en Cherso. Organitzat al voltant d’una tanca que imita el campament i estructurat en cinc seccions: Porta oberta / Frontera tancada, reflecteix la dualitat del concepte: l’interior del campament on podem albirar la vida quotidiana dels refugiats, on hi ha espai per a la tristesa i la desesperació, però també per l’amor i la cura, i els camps exteriors, on podem veure el que està més enllà de la tanca. Trobem també Lluitadors, una sèrie de retrats dels que viuen al campament i, finalment; Demostració, on es recullen totes les seves demandes.

Open Cultural Center neix al camp d’Idomeni (desmantellat el maig de 2016) amb el propòsit d’oferir un espai i suport per proveir
classes dirigides per i per a refugiats i refugiades, tallers i d’altres activitats culturals tant per nens com per adults al camp.

Aquesta exposició es vehicula a través de l’activitat al camp de Cherso, i forma part de la campanya Casa Nostra, Casa Vostra.

×

1 Comment on "[EXPOSICIÓ] Porta oberta, Frontera tancada "

Trackback | Comments RSS Feed