Exposició Pati Baztán

Hall de Pl. Acadèmia 

Del 27 d’octubre al 10 de novembre.

Inauguració : 27 d’octubre a les 19h

 

Pati Baztán neix l’any 1982 a Mèrida, fins als set anys viu a l’Uruguay. El 2008 es llicencia en arquitectura superior a la facultat de Barcelona, la seva ciutat materna.

L’any 2002 viatja a Iugoslàvia amb una beca d’intercanvi laboral de la universitat, on realitza, tutelada per un artista i professor de belles arts, un extens treball a peu de carrer dels paisatges destruits per la guerra, és allà on el seu interès per la pintura es materialitza.

A partir de llavors, la seva obra es desenvolupa a Paris, Oporto, Olot, Uruguay i Brasil, on no només durà a terme un important treball d’investigació sinó que també pintarà diverses obres per encàrrec.

Els seus estudis com a arquitecte li obren un ampli ventall de possibilitats de geometria, color, perspectiva i proporció que aprofitarà per utilitzar al seu treball, a vegades fins i tot negant-ho com a principi bàsic de neteja formal.

En aquesta exposició ens presenta algunes de les obres del seu últim treball sobre l’abstracció, la taca sense sentit però amb una forta emotivitat, sobre la capacitat d’expressió sense voler expressar, sobre els impulsos més íntims, la part més obscura i a l’hora plena de llum de l’art. Un treball intuïtiu amb capacitat d’error: el control absolut és la mort de l’obra.

 

baixa_si-me-falla-la-meditacion

baixa-dont-bee

baixa-2010_4estaciones_invierno

+info

patibaztan.com

×