[Exposició] Retrats de Jaume Paris

Al hall de la Plaça de l’Acadèmia
del 13 de juny a l’1 de juliol.

L’exposició Retrats de l’artísta Jaume Paris.

Personatges bells, intèrprets silenciosos. Queden aturats per la mirada electrònica que els acredita com a imaginari singular. Romanen en un breu temps sense passat ni futur i aquesta permanència no deixa de ser molt emocionant.

jaume

Jaume Paris ens explica al voltant de l’exposició:

Ara mateix voldria definir-me com a retratista, però no sempre ha estat així. Els meus inicis amb la fotografia analògica van ser a través del còmic i fotomuntatges amb col·laboracions en la revista “El Víbora“.  Com sempre m’ha agradat una certa exigència tècnica, el grafisme i disseny d’iconografies em van portar fins als inicis de la revolució digital, mentre m’adonava que ja no tornaria a fer les coses igual.

Durant alguns anys vaig participar com a autor i director artístic en projectes relacionats amb la cultura tradicional i Bestiari festiu i aquí va ser on vaig trobar l’oportunitat d’observar el món d’una altra manera. Tot el quotidià es tornaria destacable i, quan aquesta etapa va quedar enrere, ja m’havia convertit en observador. El retrat m’ha servit per mantenir aquesta virtut encesa i un culte a les formes de vida alienes a una mirada superficial. Tots els protagonistes han estat discretament escollits. No són únicament estètics, sinó relats extensos dels quals he volgut extreure un moment esplèndid en un intent difícil de posar-ho tot.

Aquesta exposició, que abasta altres dues prèvies, és un esbós d’aquest propòsit; la sortida d’un laberint que desitjo llunyana.

3

2

×