[EXPOSICIÓ] Mèxic 68 | Límits i resistències

Del 16 al 26 d’octubre de dilluns a divendres de 17 a 21h
Capelles del Convent de Sant Agustí
Inauguració: Dimarts 16 d’octubre a les 19h

La Plataforma per la Pau i els Drets Humans Taula per Mèxic presenta el Festival Susurros del México Olvidado ’18 l’exposició: Mèxic 68 | Límits i resistències

La frustració generada davant la repressió dels Estats contra les lluites emergents durant l’any 1968 va dibuixar el mapa geopolític de dècades futures. Les violències deslligades per les mesures coercitives impulsen la sortida al carrer, la presa del carrer com a espai d’expressió i defensa dels drets civils.  L’espai de la resistència activa i passiva. L’espai de resistència no violenta però també de la repressió total.  Mèxic 68 | Límits i resistències és també la vigència de l’esperit del ’68” en lluites contemporànies que evidencien els controls de l’Estat sobre el flux i semàntica de la informació, la llibertat d’expressió o el dret a la protesta; 1968 va ser l’any de la revolta, de la rebel·lió. També de la revolució que mai va arribar a ser. Referir-se a 1968 és pensar en un moviment globalitzat amb punts vibrantment conflictius davant Estats poderosament repressius.  Aquesta revolució fracassada cal repensar-la en termes contemporanis i visualitzar-la en les resistències.

Activitats paral·leles:  

Dimarts 16 d’octubre a les 18.30h – Sala Calidoscopi
Conferència: “Drets postergats: Dones a 50 anys del ’68”

Dijous 18 d’octubre a les 19h  – Capelles
Sampler Cumbia Obscura

Dijous 25 octubre a les 19h – Capelles
Slam de Poesia Guerrilla

Artistes: María Ía, Javier Arango Garfias, Gisela Zontella, Yair López, Colectivo Tucumán Arde, Arxiu Manuel Gutiérrez Paredes, Gabriela Berti – Fundació Ideograma. Projecte expositiu: Ana Paula Sánchez-Cardona.


Organitza

Amb el suport de

www.taulapermexic.org

×