Exposició: Eros Trânsitos e ausências

capçal thomas conventagusti

Dilluns 16 a divendres 27 de febrer

Inauguració, dijous 19 de febrer a les 20h.

Sala Noble

L’artista visual brasiler Thomas Josué Silvia ens porta el seu treball més recent. Una obra basada en la tècnica del “bricolatge tèxtil”, peces artístiques realitzades amb teles de feltre, llana tradicional teixida, cosida i brodada.

Al treball de l’artista, que explora els universos compartits entre l’art, l’antropologia i la salut mental, es poden percebre els elements recollits de l’etnografia i l’art tèxtil d’Amèrica Llatina.

Marca una narrativa visual inspirada en la tradició però abordant temes absolutament contemporanis: les relacions humanes, la solitud, les reunions i els desacords humans, les passions, la debilitat i fragmentació d’estar davant d’un món cada vegada més narcisistes i dominat per l’imperatiu econòmic neoliberal.

 

 

Bio

Thomas Josué Silva (1967). Artista visual. Llicenciat en Filosofia, Màster en Teoria i Crítica de l’Art i Doctorat en Antropologia Mèdica per la Universitat de Barcelona (2004). Actualment és professor i investigador en el camp de l’Antropologia d’art i salut mental, en el context Llatí Americà dins del programa dels estudis culturals de la Universitat Federal do Pampa a la regió sud de Brasil. El seu treball ha estat exposat en l’àmbit nacional i internacional. En l’actualitat es dedica a la recerca etnogràfica de l’art tèxtil andí així com desenvolupant de creacions artístiques tèxtils amb la tècnica bricolatge a conseqüència dels seus treballs de camp en sud Amèrica. És col·laborador de projectes de recerca internacionals en l’àmbit de l’Antropologia, Art i Salut mental i Art i Societat.

 

Thomas-44

thomas

 

Més info:

www.artethomasjosue.com.br

×

1 Comment on "Exposició: Eros Trânsitos e ausências"

Trackback | Comments RSS Feed

  1. clarice wolff ha dit:

    Wonderful Thomas is a great artist very deep about feelings from humans relations
    His work shows sensibility .Also his work is very intense and represents everybodies feelings concerned relastionship in very deeply way.Represents all the madness ilusion and confusion that a relationship can produce in your minds and hearts in our pos contemporaneus time.

Post a Comment