[Exposició] Donar a la història la possibilitat de ser una altra

De Clàudia Serrahima i Urgell
Del 15 d’octubre al 13 de novembre
al Hall de Pl. Acadèmia

10 Retrats. 10 Famílies

Retrat realitzat amb estètica de fotografia antiga, d'una de les famílies no "heteronormatives" amb tres persones adultes i dos infants.

Un projecte que vol donar visibilitat una part oculta de la memòria històrica fotogràfica i omplir-ne el buit, deixant constància de la diversitat de famílies no heteronormatives que no han estat representades al llarg del temps.

La fotògrafa posa en relleu que la història de la fotografia s’ha ocupat de les parelles i famílies heterosexuals, mentre totes les altres relacions i tendències sexuals han estat amagades. Amb aquestes deu peces de gran format, ens mostra tota mena de parelles i famílies que no es corresponen amb el model hegemònic de l’heteronormativitat.

L’exposició neix en el cicle “Més de 40 anys d’orgull i alliberament
LGTBI
”, organitzat per l’ICUB l’any 2018, i ha estat coproduïda per l’ICUB i la Casa Orlandai.


Un vídeo de la Clàudia a Betevé, si no ho veus correctament, fes click aquí
https://beteve.cat/btv-noticies-73/retrats-diversitat-familiar-orlandai/


Claudia Serrahima, es defineix a si mateixa com : “fotògrafa, gestora cultural, regidora d’espectacles, coach dels amics i amigues, fan del teatre d’objectes,  de les coses petites que es trenquen i de les metàfores poètiques”.

Sempre vinculant la fotografia amb l’espectacle i altres projectes, forma part de l’equip de VVAA com a fotògrafa, productora i performer, és membre activa del col·lectiu “Pussy Picnic” i col·labora amb el laboratori de creació Les Malnascudes Audiovisuals.

El 2017, va guanyar el premi “Emergent” al festival Photogenic, amb el projecte “Dels altres a mi”, treball de fi de grau a l’Institut d’Estudis Fotogràfics de Catalunya.

Visita la seva web:
claudiaserrahima.wordpress.com

Categoria: Exposicions
×