[Exposició] Dona, Mujer, Woman de Montserrat Anguiano i Rubén Antón

Del 5 al 30 de setembre al Hall de Pl. Acadèmia
Inauguració : 8 de setembre a les 19:30h

Xerrada comentada i recital de poesia : 29 de setembre a les 19h

Tres conceptes que ens defineixen. Dones, referents que ens representin. Dones, icones femenines que van emprendre la lluita. Woman, the power of creation and resurrection. Tres lluites que conflueixen per primera vegada en aquesta exposició pionera a la ciutat de Barcelona, incloent-hi dones rellevants i persones dissidents al llarg de la història. Vides que volem celebrar i recordar perquè no caiguin en l’oblit. Juntes som una.

En aquesta exposició, els artistes Montserrat Anguiano i Rubén Antón realitzen a través del collage digital un recorregut transversal per l’existència de 30 feminitats negres des del s. XVIII fins a l’actualitat. Aquesta mostra uneix el feminisme, l’antiracisme i la memòria històrica LGTBIQ.

Xerrada comentada i recital de poesia : 29 de setembre a les 19h
En aquesta xerrada, els artistes Montserrat Anguiano i Rubén Antón realitzen a través del collage digital i dels poemes creats per l’exposició DONA MUJER WOMAN un recorregut transversal per l’existència de més de 30 feminitats negres des del s. XVI fins a l’actualitat. Aquesta mostra uneix el feminisme, l’antiracisme i la memòria històrica LGTBIQ+.

MONTSERRAT ANGUIANO
Barcelona,1982
És una artista afro-catalana, activa des del 2015, que s’expressa amb diverses disciplines artístiques com la performance visual i plàstica, la poesia i la pintura. Evolucionant fins al dia d’avui en un art de caràcter activista, feminista i antiracista. El seu tema és la dona, la dona afro descendent. L’artista defensa l’apoderament femení a través de l’art, treballant i investigant les referents imprescindibles de la comunitat negra, a vegades invisibilitzades. En l’actualitat està preparant el seu primer llibre de poemes que parlen sobre la sensualitat i la feminitat dels cossos, l’amor fingit, tangible i imaginari. Treballa sobre la pintura mural tant en espais públics com privats i el bodyart com a forma d’expressió artística, sent el cos el llenç perfecte per a dotar de dinamisme el que és estàtic.
www.montserratanguiano.com https://instagram.com/montserratanguiano

RUBÉN ANTÓN
Palma de Mallorca,1984
És un artista mallorquí, criat a Madrid i com ell mateix diu ‘consentit’ en el Raval de Barcelona. Els seus retrats vectorials van ser exposats per primera vegada en 2018 sota el marc del seu projecte ‘Drag is Burning’ que després de 6 exposicions d’art col·lectives LGTBIQ+ i una individual titulada NEOTRAVESTISMO recupera la memòria històrica travesti del transformisme i el drag barceloní des del s. XIX fins a l’actualitat. Actualment està treballant en diferents projectes monogràfics d’art sobre la vida de vedettes transsexuals i transformistes de la Barcelona canalla i té un canal de podcast amb entrevistes a personatges rellevants de l’escena queer espanyola i barcelonina que en l’actualitat està en la seva tercera temporada i en 2020 s’ha sentit en 28 països.
www.dragisburning.com https://instagram.com/ruben_anton https://instagram.com/dragisburning

×