[Exposició] Com recollir una acció d’Anna Fando

Del 9 al 27 de gener 
Hall de Pl. Acadèmia 
Inauguració 11/1/2017 a les 19:30
 
A través la pràctica activista i la pràctica artística diària, es plantegen projectes entorn de la producció de l’espai, l’auto-exploració i  la llibertat de moviment. En moltes ocasions es tracta de treballs d’experimentació espacial mitjançant el cos propi. L’acció substitueix la representació per un cos que esdevé significant. La pràctica artística esdevé una lluita quotidiana que explora l’espai social, físic i psicològic. Aquests treballs mostren propostes estètiques que provenen d’accions prèvies. Diferents maneres de recollir accions on intervenen el cos propi i l’espai produït.
  
La seva proposta artística personal aborda la relació entre l’espai quotidià i l’espai del cos com a punt de partida. Els projectes es basen en el qüestionament de les estructures quotidianes partint d’un enfocament arquitectònic, urbà, psicològic i cultural. La imatge corporal s’utilitza com a senyal de resistència contra un sistema opressor i agressiu. A través de la relació entre espai i cos quotidians s’estudien les estructures que perpetuen diferents estàndards: d
es de la panificació de les ciutats projectades fins als elements arquitectònics de la llar i també l’espai virtual. Des de la societat de consum i la cultura dels consumidors fins als problemes individuals, la psicologia o la creació.
  
  
Anna Fando (Barcelona 1990). Artista, comissària, activista cultural i recerca artística.
 
Llicenciada en Belles Arts (UB), Màster en Gestió Cultural i Artística (UIC) i Estudiant de Doctorat en EAPA, Belles Arts (UB).
Com a artista ha presentat obra en múltiples espais a nivell nacional (Sala d’Art Jove, DHUB Museu del Disseny de Barcelona, Centro de Arte Mutuo, BBAA Facultat de Belles Arts) i ha participat a nivell internacional (En les fires: Kölner Liste d’Alemania, Room Art Fair de Madrid i en l’exposició ‘Immersa’ a Perignan). L’any 2015 va rebre el Premi Menció Especial d’Art Jove, Arts Visuals (Joventut de Girona) i va ser seleccionada per a participar a ‘Reitir:International Collaboration Project’ de Siglufjörður (Islàndia). Membre de la comissió de la mostra ‘FemArt’ i de l’equip de l’Arxiu FemArt’ a Ca La Dona (Barcelona); paral·lelament comissaria projectes alternatius. Enguany s’endinsa en la recerca artística del programa d’Estudis Avançats en Produccions Artístiques de la facultat de Belles Arts (UB).
  
×