[EXPO] Panòptic de Werens i Tomàs Martí

Del 7 de febrer al 4 de març
Hall de Pl. Acadèmia

Visites comentades amb l’artista
Dimecres 9 de febrer a les 18.30h

Càmeres de vigilància amb reconeixement facial, detectors de moviment, receptors GPS, sensors tèrmics,…
De dia, de nit, quan ets a casa o a l’espai públic, al vàter, al cotxe o a l’ascensor. Sabem on ets i què hi fas.

Ho poses en dubte? Obre els ulls! Ja fa dies que vius al 1984.

peces de werens

Malauradament, no ets el personatge d’una novel·la de ciència-ficció ni pots despertar-te d’un malson. Aquesta és la teva realitat, la miserable vida real de totes i cada una de les vespes del planeta terra. Alerta amb la cara de babau que poses, ignores qui estarà enregistrant-te ara mateix. Tot avança tan de pressa que la xarxa invisible t’ha ben embolcallat sense ni adonar-te’n. I el més tràgic és que han estat la teva avinença i el teu consentiment irresponsable els que han legitimat la teva esclavització.

Orgullosa, carregues les teves manilles i desembutxaques fortunes per la tecnologia puntera que més control t’infligeix. Desídia, sensació d’impotència, la més absoluta imbecil·litat, desfici pel consum de merda tothora,… tant li fa quin és el teu cas: ho has permès! Has viscut resignada i conformista.

I ara t’esgarrifes, vols que se’t retornin les llibertats que t’han estat sostretes, però vas tard, molt tard. Un regalim de suor freda et llisca per les temples. I puc llegir el que ronda pel teu còrtex cerebral: dissidència, fugir, tornar al bosc. Tens por!

peces de werens

L’artista de Sabadell Werens ens presenta una exposició per reflexionar en companyia de l’artista Tomàs Martí.

Werens
Un dels pioners del graffiti a Catalunya: Werens, Ramon Puig. Artista sabadellenc que porta més de tres dècades omplint de color i de controvèrsia els carrers de Catalunya.
L’artista, format a la Massana i al London College of Printing, va viure el moment en què sorgia el moviment graffiter europeu, un corrent de graffiti aliè a l’originari nascut als EEUU.
Les seves obres d’art urbà s’escampen per incomptables murs d’arreu. Indrets tan diversos com Marràqueix, Venècia, Berlín, Bombai, Nova York, Londres, Lisboa entre molts d’altres, han vist brotar les seves flors d’entre les escletxes de l’asfalt. Però, el cert és que allò que desprèn el graffiti de Werens és, més enllà de l’estètica, denúncia i reivindicació.

Tomás Martí Marín, Sabadell 1972.
Llicenciat en Belles arts per la Universitat de Barcelona en 1997, en l’especialitat d’Imatge.
Des de l’any 98 participa en diversos col·lectius i grups d’artistes amb exposicions i intervencions a diversos espais de Catalunya, així com la creació de visuals en directe i el llargmetratge de ficció “Ell a Ella i Ella als Llibres” en el context del Cicle Efimer de Girona.
Des de fa més d’una dècada combina els seus projectes artístics més personals a festivals com Lluernia o Linkafesta (en col·laboració amb Telenoika), amb la feina amb l’estudi Slidemedia.

Categoria: Exposicions
×