[EXPO] Camerún : de Sant Martin de Porres a Obout: 10 anys de Recover

Fotografies de Silvia Cachafeiro
Hall de Pl. Acadèmia
Del 17 al 28 de setembre
Inauguració dilluns 17 a les 19.30h

 

De Sant Martin de Porres a Obout: 10 anys de Recover és una exposició que neix dins del marc del desè aniversari de la Fundació Recover, que treballa per un model de sanitat sostenible a Àfrica. Per aquesta raó, des de 2007 desenvolupen i recolzen la gestió d’hospitals sense ànim de lucre en diferents països d’Àfrica, perquè ofereixin una atenció i assistència sanitària digna i d’acord amb les necessitats bàsiques de la població. La fundació ha estat guardonada amb diversos premis.

L’exposició busca donar a conèixer el treball realitzat per la fundació al país en el qual van començar a treballar: Camerun. L’exposició mostra l’hospital amb el qual la fundació va néixer (Sant Martin de Porres) i la seva comunitat i ho compara visualment amb l’últim centre sanitari amb el qual han començat a col·laborar al país, el centre sanitari de Obout. Així mateix, l’exposició mostra a través d’un conjunt de retrats, el canvi social que està sorgint al voltant de l’hospital de SMP gràcies a la millora en la qualitat de vida del barri.  En aquests retrats es pot veure com els pares comencen a responsabilitzar-se de la salut dels seus fills i filles, cosa que és en general molt rara al país.

Silvia Cachafeiro (Pontevedra, 1983) és una realitzadora i fotògrafa documental amb projectes tant en l’àmbit nacional com internacional. Ha publicat les seves fotos en mitjans de comunicació com El País, Wiener Zeitung o Al Jazeera i ha dirigit nombrosos curtmetratges de ficció així com dos documentals curts, un dels quals s’hi hagi en procés de postproducció.


fundacionrecover.org

×