[Exposició] El límite de la realidad de Mauro Bersanker

[EXPOSICIÓ]
“El límite de la realidad”
Fotografies de Mauro Bersanker
Del 9 al 31 de maig
al Hall de Pl. Acadèmia

“Busco fomentar la meva curiositat”, explica Mauro Bersanker, el fotògraf argentí que recorre el planeta a la caça del darrere d’escena de les societats. Amb la seva cambra captura imatges de festes populars, rituals pagans, celebracions i tots aquells esdeveniments potser no tan coneguts per la majoria dels turistes, però que estan allí i distingeixen cultures. Aquesta és la seva passió i va darrere d’ella en cadascun dels seus viatges. “Indago en elements o accions que em commouen, busco endinsar-me en ells i d’aquesta mateixa manera intento commoure a uns altres. És la forma en què manifest la meva admiració pels protagonistes d’aquestes accions que m’emocionen. Així és com vaig arribar a captivar-me pels desenterraments de pobles originaris, o les celebracions del Sol a Cuzco”, completa el fotògraf que guarda imatges de Carnestoltes, desenterraments de diables o celebracions nòrdiques i celtes medievals a Buenos Aires.


Mauro Bersanker
Les seves imatges solen aprofundir en els diversos comportaments humans, ja sigui utilitzant comparacions com a mètode descriptiu o aprofundint en els seus costums i tradicions. La seva obra es caracteritza en gran part per la presència de màscares.
Algunes de les seves obres van poder veure’s en “Excés” exhibides al costat de creacions de Yuyo Noè, Renata Schussheim i Eduardo Medici, també en l’espai Malvón de Buenos Aires i en l’espai Cavallero de Juan Cavallero. La seva mostra NOVA YORK – L’Havana. “Germans del contrast” va ser seleccionada per a ser presentada en la facultat de ciències Socials de la UBA, Universitat de Buenos Aires, reconeguda en el món.
També han estat seleccionades les seves fotografies en dues oportunitats per a formar part del catàleg mundial “Transversalitats– Fotografia sem Fronteiras 2016 i 2017” de Portugal.
Coneix més sobre el seu treball en aquest article

×