Dona, creació i tecnologia : projeccions i debat

Activitats vinculades a l’exposició de Babi Rodriguez

La Llum de les Idees, La Dona

 

Divendres 17 de març a les 19h

Projecció de “I tú com ho veus?” i “El dia que em vaig enrotllar amb la tecnologia” amb posterior debat al voltant de micromasclisme, dona i tecnologia, treball i maternitat.

I tú com ho veus? (audiovisual produït al taller de documental creatiu de l’Escola Audiovisual del Centre de Cultura de Dones Francesca Bonnemaison La Bonne) i El dia que em vaig enrotllar amb la tecnologia (producció documental del col·lectiu DonesTech).

El dia que em vaig enrotllar amb la tecnologia tracta de repensar la tecnologia i les seves representacions, la seva vinculació amb el cos i les subjectivitats, i la relació amb les noves formes de producció, de treball, d’afectes, identitats, coneixements, desitjos, sentiments i/o accions.

Avui, aquí i allà, ens trobem amb dones que fan, ens trobem amb artistes i nòmades disciplinars i territorials, amb científiques i estudiants, amb activistes i empresàries, ens trobem per parlar de les tecnologies, del poder, del control, d’intimitat, de desigualtat, del que desitgem i del que ens apropiem, per fer quines coses? Per crear, treballar, relacionar-nos, viatjar, aprendre, intercanviar, difondre, modificar models i subvertir paradigmes. Vens?


I tú com ho veus? la peça proposa una mirada al masclisme quotidià: un masclisme intuïtiu, ocult, que podríem qualificar d’invisible o de micromasclisme. Les dues protagonistes del documental, la dissenyadora industrial i artista Karol Bergeret, i la Txell, mare i professora d’Escola Primària, ens guien cap a una reflexió profunda i conscient. A través de les accions i reflexions de dues dones volem posar de manifest aquest masclisme o sexisme quotidià, tan arrelat a la nostra societat, que moltes vegades passa desapercebut.

 

Amb la col·laboració de:

 

×