Documental Diversus amb Fundació Pere Mitjans

[PROJECCIÓ]
7 de juny a les 18h
Diversus : Un documental sobre la diversitat i l’apoderament
Un projecte de Fundació Pere Mitjans dirigit per Mai Oltra
Gratuït

Un projecte de la Fundació Pere Mitjans dirigit per la Mai Oltra amb la participació d’Acció Contra la Fam i la col·laboració de l’Ajuntament de Barcelona

10 dones diverses, 10 dones amb històries, vivències, anhels i reivindicacions diferents. 10 dones marcades per la bretxa que suposa viure una situació de doble vulnerabilitat: ser dona amb diversitat funcional i/o intel·lectual, i ser dona i migrant.
Què ens fa por de la diversitat? Reconèixer que totes les persones som diverses no ens faria ser méslliures?

El documental ens mostra, a través d’uns tallers vers l’autoestima i l’apoderament, que existeixen altres capacitats, altres maneres de fer i d’entendre que habitualment no estan reconegudes per la societat majoritària. diVerSuS ens parla de la “sororitat”, de com un grup de dones de col·lectius diversos s’apoderen les unes a les altres mitjançant l’escolta i l’acceptació.

Ser diferents és una qualitat pròpia de totes les persones, i de vegades aquesta diferència comporta desigualtat d’oportunitats. Però, i si canviem la mirada per fer de la diferència de totes una oportunitat única d’aprendre les unes de les altres?… i si entenem les diferències de les persones com alguna cosa positiva? I si construíssim un món on les diferències entre persones fossin una riquesa de la societat?

A diVerSuS unes dones han après d’unes altres, és la vivència de com dos col·lectius en risc i/o situació de doble discriminació ens han explicat la seva història, allò que les fa sentir fortes i allò que les fa sentir dèbils… dones apoderen a altres dones… perquè… ser dona amb diversitat funcional i/o intel·lectual i ser dona migrant són situacions que esdevenen una doble discriminació.

Totes som diverses. Totes som totes!
Volem una societat on totes les dones se sentin fortes, poderoses, lliures, s’estimin i tinguin les mateixes oportunitats que la resta de ciutadans.

×