Convocatòria anual d’Exposicions al Convent de Sant Agustí per l’any 2023

El Centre Cívic Convent de Sant Agustí millora la línia de treball amb el suport a la creació emergent del territori obrint la Convocatòria per a les Exposicions de l’any 2023. 

Aquesta convocatòria s’obre el 15 de setembre de 2022 i acaba el 30 de novembre de 2022. Abans del 9 de desembre, es comunicarà les obres i artistes seleccionades.

Els projectes artístics s’exposaran a la Sala Hall de la Plaça de l’Acadèmia durant l’any 2023, a partir del 4 de gener de 2023. 

visitants a l'expo Pang de Deiff MG
Visitants a l’expo Pang de Deiff MG (foto ICUB)

Les artistes i col·lectius comptaran amb el suport del Centre Cívic per a la difusió i els materials d’estructura per penjar i/o situar l’obra.

El període d’exposició serà d’un mes incloent muntatge i desmuntatge.

Caldrà omplir el formulari següent i afegir en un mail a dinamitzacio(@)conventagusti.com les imatges i/o dossiers que es vulguin afegir de la proposta.

La presentació de la proposta pressuposa l’acceptació d’aquestes indicacions i la seva lectura.

Selecció

Les propostes hauràn de complir la següent línia temàtica per aquest any 2023:

Estem en camí de superar la virtualitat distòpica de la pandèmia, han estat dos anys molt llargs que ens han fet reflexionar molt sobre com afrontem les relacions amb tothom.

En aquest període de temps han emergit les microinteraccions socials en la vida quotidiana. Els processos d’aprenentatge s’expandeixen a través del vincle que existeix entre la nostra memòria cultural i uns sabers socials compartits que es reprodueixen a les pràctiques diàries, creem relacions socials i cultura. I això ens porta a pensar sobre les cures, les cures en temps de pandèmia; les cures depenent del context (no hi ha una recepta universal per a les cures); les cures son difícils d’identificar (la feina relacionada amb les cures s’ha atribuït tradicionalment a les dones); les cures son transversals a la societat (les cures són a tot arreu perquè és un tema transversal); les cures són un assumpte polític; repensar l’equilibri de les cures entre totes; el cos recorda; les cures són virals; la importància de les regles (en algun moment ens haurem de preguntar si necessitem regles formals i clares que estructurin el que abans era invisible); les cures requereixen estratègies en múltiples nivells (les cures són un camp d’experimentació, un camp per provar possibles solucions, descartar les que no funcionen i ser creatives pel que fa a les solucions que trobem).
Cerquem propostes que reflexionin al voltant d’aquesta temàtica.

Inauguració de l'exposició DONA MUJER WOMAN de Montserrat Anguiano i Ruben Antón
Inauguració de DONA MUJER WOMAN de Montserrat Anguiano i Ruben Antón

Formats

Els formats que es podràn acceptar son els següents:
– Art contemporàni
– Arts visuals i plàstiques. (pintura, escultura, instal·lació).
– Fotografía – Documental social.

Formulari a omplir amb la proposta.

Categoria: Exposicions
×