[CONCERT] VOID + Espinoza & VolatilVj

VOID Presenta Terrarium
Espinoza + Volàtil Vj
12 d’abril a les 21h
5€

VOID editen el seu primer treball Terrarium el pròxim 8 d’abril. En aquest primer treball hi han confluït les idees dels dos components: des del free jazz als sons FM més càustics.

Terrarium és una possible banda sonora d’una visita a un hivernacle virtual, amb aus poligonals que et sobrevolen i una cascada generada a partir de simulació de fluids. Dins aquest hivernacle han fet un estudi botànic, d’on treuen els espècimens més particulars. Plantes que tenen una vida pròpia, i que a càmera ràpida ens expliquen la seva evolució dins l’ecosistema. 

El treball es va enregistrar a La Isla (Barcelona) per Pablo Miranda el 23 de novembre de l’any passat. Terrarium s’ha configurat durant la segona meitat del 2018.

El primer track que publiquen és Phalaenopsis Pantherina

Terrarium és una de les infinites possibilitats d’aquest projecte basat en l’enllaç què els sensors de moviment (que porta David Viñolas als canells) proporcionen per tal de connectar el què passa a la bateria amb els sintetitzadors, i que deixa un espai ampli a la improvisació. Mentre que l’energia la posa Viñolas controlant tota l’execució, el codi darrere de VOID permet a Carlos Martorell donar l’últim toc sonor i tancar un cercle que es retroalimenta constantment entre ells. VOID és una iteració més del treball d’experimentació amb sensors de moviment que Martorelll ha desenvolupat en els últims anys per als seus altres projectes (Ensemble Topogràfic i Shoeg), a partir del seu interès per la unió entre moviment i so. 

VOID són David Viñolas (David Viñolas Trio, Funkystep & The Sey Sisters) i Carlos Martorell (Shoeg, Ensemble Topogràfic).


Espinoza + Volàtil Vj

Espinoza ha preparat un directe d’experimentació amb sintetitzadors modulars especial per a l’ocasió, que caurà pel costat fosc i dens de l’artista.
En aquests moments està preparant la segona referència per a Formes Diverses de Vida, després d’Antologia (2017). 

L’altra meitat del set serà la part visual de Paula Taboada (Volàtil VJ),
que treballa projeccions no figuratives i misterioses, que encaixen
perfectament en el discurs sonor d’Espinoza.

Espinoza & Volàtil en directe al Mira Festival 2017
×