[Concert] ArtGentum Vocal Ensemble

Divendres 22 de febrer les 20.30h
ArtGentum Vocal Ensemble

Direcció : Lucia Bérešová
A
udiovisuals: Umbral 4.3
Taquilla inversa

Com sonaria una aurora boreal?
Quin podria ser el so de l’aire gèlid?
Com sona un immens bosc gelat i fosc?
Quin caràcter reflecteixen els compositors del nord en les seves obres?
S’intueix la seva naturalesa?

Contemporani Eteri és un projecte d’ArtGentum Vocal Ensemble que, dirigits per Lucia Bérešová, que busca possibles respostes a aquestes preguntes.

Amb aquesta finalitat, ArtGentum s’ha proposat interpretar un repertori de compositors del nord i de l’est d’Europa. Ola Gjeilo, Vaclovas Agustinas, Urmas Sisask o Arvo Part, entre d’altres.

Experimentant amb els registres de la veu i la mateixa sonoritat corporal, ArtGentum vol fer arribar sensacions com el fred, la llum, la foscor, el buit… descobrint als oients l’escola de compositors europeus contemporanis, que investiguen aquestes sensacions a través de la música. Tracta d’explorar les sonoritats nòrdiques d’harmonies tan particulars i colpidores, jugant amb l’acústica i efectes audiovisuals.

ArtGentum Vocal Ensemble és una coral formada per aproximadament 16 cantaires d’entre 18 i 28 anys. Neix sota la direcció de Lucia Bérešová l’any 2015, des de llavors, ha participat en nombroses trobades corals a diferents països d’Europa, com Three Sides of Music, juntament amb cors de Polònia i Islàndia. Va ser a Islàndia on es van inspirar per a crear el projecte “Contemporani Eteri”.

ArtGentum Vocal Ensemble
Facebook  | Instagram | Youtube

×