[Performance audiovisual] Butô: Freqüències en moviment

Dilluns 20 de novembre a les 19.30h
Butô: Freqüències en moviment; amb Hiroko Komiya (JP), Chris H.Lynn (EUA), Marlène Jöbstl (FR/AT) i Atsushi Takenouchi (JP).
a l’espai de capelles.
Entrada Gratuïta

Imatges silencioses a la pantalla
Un ballarí es deté
Sons i notes es mantenen en la freqüència en moviment

Butô: Freqüències en Moviment és una performance multidisciplinària que treballa amb imatge, so i butô. La proposta es fonamenta sobre els sons d’objectes, enregistraments de camp, i música de Hiroko Komiya (JP), i Chris H. Lynn (EUA); les gravacions en pel·licula Super 8 de Lynn; i la representació de Butô de Marlène Jöbstl (FR/AT), i Atsushi Takenouchi (JP).

Chris H. Lynn és un versàtil cineasta i artista de so nord-americà. El seu treball audiovisual, que inclou imatges digitals i pel·lícules Super 8, explora els subtils ritmes del moviment, la llum i el so en paisatges urbans i rurals des de Maryland, EUA, fins a Nanjing, Xina. La seva obra s’ha exposat a diverses localitzacions internacionals, com la Librairie Avant-Garde a Nanjing i l’American Film Institute (AFI) a Maryland. 

Hiroko Komiya és intèrpret multidisciplinària, músic, i artista sonor, les composicions de la qual es destaquen per incloure sons d’instruments i objectes diversos. Des de 1999, ha col·laborat amb el Jinen Butoh d’Atsushi Takenouchi. Ha treballat en projectes d’art sonor i presentat actuacions en viu, com “edge of presence” amb Chris H.Lynn al Festival d’Art Hybrid Butoh Vienna (2022) i a Butohsfera a Varsòvia (juny 2023). Ha llançat àlbums en solitari i col·laborat amb LENA CIRCUS.

Hiroko Komiya per Georges Karam

Marlène Jöbstl, destaca per un enfocament artístic no convencional i responsable. Utilitza la dansa per explorar temes complexos amb una perspectiva que combina la bellesa i la poesia. Amb més de 27 anys d’experiència en les arts escèniques, Marlène es dedica a la direcció escènica, la coreografia, la investigació pedagògica i les actuacions específiques en llocs concrets. 

Atsushi Takenouchi és un destacat intèrpret de la dansa Butô. Va començar amb la companyia Butoh Hoppo-Butoh-ha de Hokkaido i desenvolupà el seu propi estil, el Jinen Butoh. Ha col·laborat a Europa i en festivals de renom. El seu enfocament combina foscor i llum, explorant la connexió amb la natura. Conegut per una nova manera d’apropar-se a la dansa Butoh, contraposant-la a l’enfocament tradicional “Ankoku Butoh”.

×