[Assaig obert] CABELLO SUICIDA

Divendres 22 de juliol, a les 19h. Sala noble. Entrada lliure.

Nascuda a Istambul, Sivgin Dalkilic compagina la dedicació a la dansa amb la seva formació en Psicologia i Neurociències. L’any 2018 es gradua a l’Institut del Teatre amb la peça Ars Moriendi, i aquell mateix any participa com a coreògrafa a la Vª edició del Premi Dansa IT. Ha continuat formant-se a diferents llocs d’Europa com ara el CND de Lió i el Henny Jürriens Foundation d’Amsterdam, a la vegada que ha mostrat les seves peces a diversos espais com el Teatre Ovidi Montllor, el Festival Transversal, el MACBA o l’Auditori de Sant Martí. Com a intèrpret ha format part de l’espectacle Pinkfish, d’Ana Borrosa.

Una de les seves darreres peces, Confabula, concebuda amb Paloma Muñoz i interpretada amb Violeta Iriberri, oferia des de l’humor una mirada rera les bambalines. De com es gesta una peça amb els seus errors, dubtes, encerts i epifanies… una poètica de l’assaig. Aquí en podeu veure una mostra:

Enguany Sivgin Dalkilic ha estat artista resident a les instal·lacions del Convent. Precisament aquest divendres 22 de juliol ve a mostrar en quin punt es troba el treball que hi ha hanat desenvolupant, i que ha titulat Cabello suicida. Això és el que ella mateixa ens diu al respecte:

Cabello Suicida nace de una reflexión sobre el rol del cabello en la construcción de estereotipos femeninos. La primera parte del trabajo que se compartirá en el ensayo abierto se centra sobre la figura de la mujer en la pintura, sobre todo el género de los desnudos. En gran parte de museos reconocidos, menos del 5% de los artistas son mujeres, pero el 85% de los desnudos son femeninos. Esta tendencia de percibir el cuerpo de la mujer como un objeto para ser contemplado, admirado y juzgado, se infiltra también en la publicidad en la sociedad moderna y sigue presente hoy en día. Esta primera fase de búsqueda plantea la pregunta “¿ cómo afecta esta herencia nuestra percepción de nosotras mismas en la actualidad?”

Us hi esperem!!

×