365 Dones l’any : Aurora Bertrana: en col·laboració amb el Teatre Nacional de Catalunya

Lectura dramatitzada
“ARA PARLO JO… AURORA. (Quan no et recorda ningú…)”
Per Carmen Domingo i dirigida per Mònica Bofill
Amb Mercè Aránega, Laia Alsina Riera, Núria Torner i Teresa Baltà

Dissabte 9 d’abril a les 12.30h
Sala Noble
inscripcions.conventagusti.com

Amb l’objectiu de difondre i reivindicar les vides de dones rellevants que la història ha invisibilitzat, oferim unes sessions obertes per treballar el llegat de l’obra d’Aurora Bertrana.

Les participants formaran part d’un procés creatiu en qualitat de conductores o de lectores i acompanyades de professionals del TNC que culminarà en una lectura dramatitzada al centre cívic.

Al llarg dels anys, la història catalana ha donat grans noms de dones d’estrats i professions diferents que, en moltes ocasions, no se’ls ha donat la rellevància i el reconeixement que es mereixien. Amb 365 Dones l’any, el TNC enceta un nou cicle dedicat a aquestes dones invisibilitzades que vol posar de manifest el gran llegat que ens han deixat.

En aquesta primera edició, Carmen Domingo indagarà sobre la vida i l’obra de l’escriptora i violoncel·lista catalana Aurora Bertrana amb un text de nova creació que es podrà veure en una lectura dramatitzada al Centre Cívic Sant Agustí i que posarà de relleu la vinculació de Bertrana amb els barris de Sant Pere, Santa Caterina i la Ribera. La lectura comptarà amb la participació de dues persones del barri que se seleccionaran a partir d’uns tallers organitzats amb el Centre Cívic i amb dos artistes de la temporada.

Amb aquesta col·laboració, el TNC vol obrir-se a Barcelona i a la seva àrea metropolitana amb activitats participatives que involucrin el veïnat de cada barri.

Dissabtes 26 de febrer i 19 de març: laboratori de creació d’una peça teatral i laboratori d’actors al CC Convent de Sant Agustí.

Del 23 de març al 9 d’abril: assaig obert al TNC.
Dissabte 9 d’abril: presentació lectura dramatitzada al CC Convent de Sant Agustí. 

Us podeu inscriure al centre cívic a partir del 10 de gener. 
Sessió informativa dimecres 26 de gener a les 18h 

Aurora Bertrana : foto : clubeditor.cat

+info: tnc.cat/ca/365-dones-l-any

×